O nama

Ko smo mi

Austrijski instituti u Evropi nude kurseve njemačkog jezika na svim jezičkim nivoima i za sve starosne grupe. Oni organizuju manifestacije, konkurse i projekte i ujedno su i partneri ÖSD-a (Austrijske jezičke diplome). Isto tako, Austrijski instituti izdaju nastavni materijal i sarađuju sa nacionalnim i internacionalnim udruženjima i obrazovnim institucijama.

Austrijski institut, društvo sa ograničenom odgovornošću, jeste i zvanični ponuđač kurseva njemačkog jezika u inostranstvu. On je 100 % u vlasništvu Republike Austrije. Predstavlja ga Savezno Ministarstvo za evropske i inostrane poslove. Nadzorni odbor je sačinjen od predstavnika četiri ministarstava i Privredne komore.

Gdje smo mi

Član EUNIC-a

Austrijski institut je od decembra 2016. godine punopravan član EUNIC Global-a, mreže nacionalnih instituta za kulturu Evropske unije. Sa Austrijskim institutom EUNIC obuhvata 36 kulturnih ustanova iz 27 zemalja članica EU. Pored toga, mreža u 80 zemalja raspolaže sa takozvanim "Cluster-om". Austrijski institut u svojim zemljama domaćinima sprovodi već godinama zajedničke inicijative sa drugim evropskim kulturnim institucijama.