Naš tim

Uprava instituta

Direktorica instituta, gospođa mr.sc. Maida Bećarević, odgovorna je za stručni i poslovni menadžment Austrijskog instituta u Sarajevu. Dragocijeno predavačko iskustvo stekla je kao gimnazijska profesorica njemačkog jezika, te kao koordinator različitih učeničkih projekata. U obazovanju odraslih podučavala je u grupnoj i individualnoj nastavi. Kao magistar ekonomskih nauka iz oblasti finansijskog menadžmenta posjeduje stručna znanja iz oblasti ekonomije, te dokazane kompetencije u vođenju timova i uspostavljaju organizacijskih jedinica. Ova iskustva stekla je dugogodišnjim radom u velikim austrijskim kompanijama u Sarajevu.

Kancelarija Instituta

Asistent za kurseve, Faris Hadžiosmanović, odgovoran je za administrativne poslove, kurseve i ispite, te savjetovanje polaznika kurseva. Nakon završetka BA studija na Odsjeku germanistike Filozofskog fakulteta u Sarajevu, svoje radno iskustvo je stekao u jednoj od velikih austrijskih kompanija u BiH. On će Vas rado informisati o našoj ponudi i pomoći Vam da izaberete odgovarajući kurs njemačkog jezika. 

Ljubav prema njemačkom jeziku Ajla Ramović je počela razvijati jako rano, što se ogleda u brojnim nagradama iz oblasti Njemačkog jezika koje je osvajala već u djetinjstvu. Pored visokih stručnih kvalifikacija koje je stekla studijem Germanistike na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, kao i na Univerzitetu u Würzburgu, Ajlina glavna karakteristika je njena srdačnost koju su prepoznali svi: kolege, polaznici, kao i djeca i roditelji. Na Austrijskom institutu vodi kurseve za odrasle i djecu, te u uredu za kurseve svim klijentima stoji na raspolaganju kao savjetnica za odabir idealnog kursa njemačkog jezika.