Naš tim

Uprava instituta

Direktorica Instituta, gospođa mr.sc. Maida Bećarević, odgovorna je za stručni i poslovni menadžment Austrijskog instituta u Sarajevu. Dragocijeno predavačko iskustvo stekla je kao gimnazijska profesorica njemačkog jezika, te kao koordinator različitih učeničkih projekata. U obazovanju odraslih podučavala je u grupnoj i individualnoj nastavi. Kao magistar ekonomskih nauka iz oblasti finansijskog menadžmenta posjeduje stručna znanja iz oblasti ekonomije, te dokazane kompetencije u vođenju timova i uspostavljaju organizacijskih jedinica. Ova iskustva stekla je dugogodišnjim radom u velikim austrijskim kompanijama u Sarajevu.

Kancelarija Instituta

Emina Hadžiahmetović je završila Međunarodne odnose i diplomatiju na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu i govori 4 strana jezika, ali njemački joj je najdraži.

Emina je bila vrhunski sportista i odlikuje je njena disciplina, pozitivna energija, komunikativnost i ljubaznost. Ona će Vas rado informisati o našoj ponudi i pomoći Vam da izaberete odgovarajući kurs njemačkog jezika.