Kursevi njemačkog u Austriji

Pohađajte kurs jezika u Austriji, upoznajte zemlju i ljude i uživajte u našoj kulturološkoj ponudi!

Ovdje ćete naći škole stranih jezika koje Vam preporučuje Austrijski Institut:

Alpha Sprachinstitut Austria

Alpha institut za jezike Austrija je poznat u svijetu po visoko kvalitetnim kursevima njemačkog jezika: velika ponuda kurseva, besplatni Alpha plus program, diplome za upis na fakultete, ispitni centar za ÖSD certifikat.

ARGE für Weltsprachen - MANDL

Mali i prijatan jezički kamp za djecu i mlade (9-18 godina) na tri mjesta u Austriji. Moguće je paralelno pohađati nastavu njemačkog i engleskog, 25 časova sedmično. Ono što "Mandl" kurseve već 50 godina čini pouzdanim izborom jeste zajednički program za slobodno vrijeme za djecu koja govore ali i za one koji ne govore njemački kao i smještaj u porodičnom okruženju.

DEUTSCHCAMP für KINDER im Alter von 10 bis 15 Jahren – JULI 2020

14- oder 20-tägiger internationaler Ferienkurs in Puchenstuben in Niederösterreich. Wir haben mehr als 30 Jahre Erfahrung. Wunderschöne Unterkunft und Umgebung, familiäre Atmosphäre. Bringen Sie Ihren Sohn / Ihre Tochter und machen Sie Urlaub in Österreich, am letzten Tag kommen Sie zur Abschlusspräsentation und übernehmen Ihr zufriedenes Kind.

Deutschcamps za djecu i mlade

Oslonite se na 70 godina iskustva! young austria nudi kampove za učenje njemačkog u Austriji za djecu i mlade uzrasta od 9 do 17 godina! Kreativne jezičke radionice podstiču početnike kao i učenike na višim nivoima; izleti, različite sportske i slobodne aktivnosti i večernji zabavni programi na njemačkom jeziku, čine učenje zanimljivim!

Njemački u Gracu

Dobrodošli na Njemački u Gracu! Nudimo kurseve za odrasle u malim grupama tokom cijele godine, a tokom ljeta i kurseve za djecu i mlade sa slobodnim i sportskim programima i zabavom. Dodatno: ÖSD-ispiti, kursevi za firme i grupe, pojedinačna nastava, usluge smještaja.

Međunarodni kulturni institut (IKI)

Na  Međunarodnom kulturnom institutu (IKI) koji se nalazi u srcu Beča možete intenzivno da učite njemački tokom cijele godine. IKI je i ispitni centar za polaganje ispita za Austrijsku jezičku diplomu (ÖSD), a u ponudi ima i specijalne kurseve pripreme za polaganje ovih ispita.

Learning Events

Learning Events insistira na zabavnom učenju njemačkog jezika. Kursevi njemačkog jezika koji imaju učinkovitiji efekat i koji su zanimljivi. U obimnu ponudu ubrajamo: kampove za mlade, sedmične kurseve za školarce i studente, seminare za profesore njemačkog jezika.

Centar za jezike Univerziteta u Beču

Centar za jezike Univerziteta u Beču (raniji WIHOK) nudi tokom cijele godine kurseve njemačkog jezika za sve nivoe prema zajedničkom evropskom okviru za jezike različitog intenziteta, a tokom ljetnih mjeseci u julu, augustu i septembru nudi omiljene ljetne intenzivne kurseve sa raznovrsnim programima u Beču i okolini.