Materijali za učenje

Online ponuda

Učenje njemačkog preko interneta - ponuda je velika i raznovrsna! Za Vas smo odabrali:

deutsch.info

Trenutno nemate dovoljno vremena da pohađate kurs njemačkog? Vježbajte i proširite Vaše znanje jezika sa deutsch.info. Ova online platforma nudi besplatne kurseve za nivoe A1, A2 i B1. Kursevi, medijateka kao i praktični savjeti za život u Njemačkoj i Austriji stoje Vam na raspolaganju na sedamnaest različitih jezika.

Kliknite ovdje : www.deutsch.info

sprachportal.at: materijali na temu Austrije

Naše materijale o Austriji smo aktualizovali i preradili. Od sada ćete ih naći na Sprachportal-u, platformi za učenje koju su zajedno osmislili Austrijski institut i Austrijski integracijski fond.

Österreich Spiegel

Österreich Spiegel su novine koje su namijenjene kao dodatni materijal u nastavi i koje izdaje Austrijski institut u saradnji sa Austrijskim integracionim fondom. Bilo da učite njemački zbog posla ili studija ili samo iz zabave - u našim novinama naći ćete interesantne i autentične članke iz austrijske štampe. Dopuna svakom izdanju su audio CD sa radio prilozima i dodatak namijenjen vježbanju. Idealan poklon za one koji predaju njemački kao i za one koji ga uče! Primjerak možete preuzeti na našem institutu, a ukoliko želite da naručite novine, možete to učiniti putem online prodavnice naše centrale u Beču (samo na njemačkom) ili putem E-maila oei@oei.org !

Skripta za stručni njemački

Potreban Vam je njemački za Vašu struku? Tim stručnjaka i iskusnih predavača njemačkog je za Austrijski institut pripremio materijale iz oblasti prava, ekonomije i zdravstva. 

Namijenjeno i za samostalno učenje! Poručite u našoj online prodavnici (samo na njemačkom)!

Didaktizacije filmova

Gledanje filmova je istovremeno i dobar način za učenje jezika. Naši materijali Vam pomažu u aktivnom korištenju filmova u nastavi. Za svaki ukus imamo odgovarajući film! Saznaj više (samo na njemačkom!)

Menadžment grupe u nastavi njemačkog

Kako da motivišem učenike da još efikasnije uče? U čemu je problem, ako nastava i pored najbolje pripreme jednostavno ne "funkcioniše"? Kojim metodama mogu da unesem svježinu u grupu? Naši savjeti u vezi sa menadžmentom grupe će Vam pomoći da u nastavi bolje razumijete procese grupne dinamike. Materijale možete poručiti u online prodavnici naše bečke centrale. (samo na njemačkom!)